Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Nå åpner Batterifagskolen!

Batterifagskolen, som er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien, har nå åpnet for søkere.

Nordlandsruta får 1,1 millioner kroner

- Nordlandsruta vil bety mye for friluftsliv, lokalt næringsliv, grenseløs ferdsel, og folkehelse. Arbeidet med Nordlandsruta har også styrket Nordland fylkeskommunes rolle som samfunnsutvikler og brobygger mellom ulike interesser, sier fylkesråd for kultur Christian Torset.

Arbeidstrening med verdensmester i drifting Fredric Aasbø

8 elever fra arbeidslivsgruppa på alternativ opplæring ved Bodø vgs. fikk være med da Nordvik Fagskole arrangerte lærlingesamling på Arctic Circel Raceway på Storforshei.     

Gir 3,6 millioner kroner til Lofoten De Grønne øyene

Fylkesrådet gir tilskuddet på 3,6 millioner kroner til programutvikling over treårsperioden 2022-2024. – Dette prosjektet er på mange måter et fyrtårn i den grønne omstillingen i Nordland, sier fylkesråd Christian Torset.

Gir trygg økonomi for privatpersoner og næringsliv

  – Statsbudsjettet kommer til å sikre et rente- og prisnivå som sikrer muligheter for fortsatt utvikling for nordlandssamfunnet i året som kommer. Det sier Svein Øien Eggesvik, fungerende fylkesrådsleder. Årets budsjett har fått plass til flere viktige satsninger, mens andre står på vent, også i Nordland.

Svært glad for økt stipend til borteboende elever

  I dag la regjeringen frem statsbudsjett. Der kom nyheten om at de vil øke stipendet for borteboende elever. - Dette er både gledelig og viktig, sier fylkesrådet for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide (Ap).  

Omstillingsmidler til Værøy og Røst

Fylkesrådet bevilger tre millioner kroner til Værøy og Røst i 2022, og har til hensikt å bevilge like mye i 2023 og 2024.

Soløy og Myra i Beiarn får bredband

Fylkesrådet innvilger Beiarn kommune støtte på inntil kr. 450.000,-  til bredbåndsprosjektet "Bredbåndutbygging utkantområder i Beiarn".

Markering av eldredagen i de ulike kommunene

 

Satser videre på Ung Vesterålen

  - En av de viktigste jobbene for fylkesrådet er å motvirke frafall og utenforskap blant ungdom. Vi jobber nå med en utredning om alternative utdanningsløp i videregående skole, nettopp for å motvirke frafall. Til vi er ferdig med denne utredningen, ønsker vi å opprettholde «Ung Vesterålen» og høste erfaringer derfra, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide. Fylkesrådet i Nordland bidrar med 600 000 kroner i et spleiselag med vesterålskommunene og NAV.