Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Senterpartiet fremmer uttalelse om pitesamisk og umesamisk

Senterpartiet på fylkestinget i Nordland ønsker å sidestille de samiske språkene pitesamisk og umesamisk med andre samiske språk i Norge.

Minneord Kurt Jenssen

Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Kurt Jenssen gikk bort 16. mai, etter lengre tids sykdom. 

Minneord Oddleif Olavsen

Det var med stor sorg vi fikk beskjeden om at tidligere ordfører i Bodø og fylkesråd for utdanning i Nordland, Oddleif Olavsen (H), har gått bort etter kort tids sykeleie, 76 år gammel.

Ny rektor ved Sandnessjøen vgs.

    Sylvi Halseth, som i dag er rektor ved Brønnøysund videregående skole, har takket ja til å bli ny rektor ved Sandnessjøen vgs.  

Inngår rom-avtale med Bayern

  Nordland fylkeskommune har undertegnet intensjonsavtale med ledelsen i delstaten Bayern i Tyskland. Samarbeidsområdet er romindustri.  

Etterlyste Pride-markering

  Narvik-jenta Emma-Sofie Olafsen holdt tale under fylkestingets åpning i Mo i Rana i dag, på vegne av Ungdommens fylkesråd i Nordland. Hun etterlyste en tydeligere markering av Pride month under fylkestinget, og bedre seksualundervisning i skolen.  

Lover frisk samferdsels-debatt

  Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen tror behandlingen av Regional Transportplan 2022-2033 blir den mest omdiskuterte saken under fylkestingets samling i Mo i Rana i 13.-15. juni.  

- Full satsing på voksnes utdanning

  - Fylkesrådet vil at enda flere voksne skal fullføre videregående opplæring. Derfor legger vi nå frem et eget «Kompetanseløft for voksne 2022-2024», sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Dans og transport på fylkestinget

  - For Rødt Nordland er det uhyre viktig at danseklassen på Bodø videregående får starte opp i år, på tross av lave søkertall, sier gruppeleder Per Gunnar Skotåm. Han lover å fighte under fylkestingssamlingen i Mo i Rana neste uke for å få snudd beslutningen om å ikke starte klassen.  

Kunngjøring om kapasitetsjustering i akvakultur 2022 – «Trafikklyssystemet»

  Nærings- og fiskeridepartementet lyser ut salg av nye tillatelser til akvakultur med matfisk av laks, ørret og regnbueørret, jf. § 4 i forskrift om tildeling av nye tillatelser til akvakultur med matfisk i sjø av laks, ørret og regnbueørret i 2022.