Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Nye midler til bærekraftig samfunnsutvikling

Fylkeskommunen skal dele ut nærmere 26 millioner kroner til hovedprosjekter som kan bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling i Nord-Norge.

Millioner søkbare kroner til bedrifter i Nordland

Regionalt forskningsfond Nordland lyser ut totalt 7,5 millioner kroner til hovedprosjekter i bedrifter i Nordland. Søknadsfrist: 20. oktober 2021 kl. 13:00.

Feil på MF Trondenes

Det er teknisk feil på MF Trondenes, ferjen som går mellom Nesna og Levang.

9,5 millioner kroner til Nesna 

  Nordland fylkeskommune godkjenner omstillingsplan for 2021- 2026 og handlingsplanen 2021 for omstillingsarbeidet i Nesna kommune, og innvilger samtidig et tilskudd 9, 5 millioner kroner til omstillingsarbeidet. - Målet er å skape 250 nye arbeidsplasser på seks år, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland.

Unge og utenforskap

  I en kronikk forrige uke retter NAV-leder Ivar Karlsen i Bodø kommune oppmerksomheten mot fenomenet ungdom i utenforskap, og avviser at årsakene til utenforskap skyldes latskap hos ungdommen. Viktigheten av å fullføre videre opplæring fremheves, og i denne forbindelse inviteres det til et samarbeid mellom helse- og utdanningssektoren for å snu situasjonen til det bedre.

Feiret «ny» skole i Hadsel

    Nærmere 260 millioner kroner er brukt for å gjøre Hadsel videregående skole til et topp moderne lærested.

- Skole til å bli stolt av 

  - Vi har vært igjennom en lang prosess for å endelig få Aust-Lofoten videregående slik vi vil ha den. Med dette bygget blir skolen komplett! sa fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide da det nye flotte tilbygget til den videregående skolen i Svolvær ble offisielt åpnet i dag. 

Skoledebattene blir digitale

På grunn av økende koronasmitte blir de resterende valgdebattene på videregående skoler i Nordland gjennomført som di   gitale arrangementer. Skolevalgene vil gå som planlagt.

Fant løsning på ferje og buss

Det kommer endringer i ferjerutene på strekningen mellom Bognes og Skarberget. Bussrutene blir imidlertid som før.

Støtter redusert hastighet

Statens vegvesen foreslår å redusere hastigheten gjennom noen av Sørfold-tunnelene. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen støtter forslaget, men slår fast at dette ikke kan være en hvilepute.